Gjykata izraelite hedh poshtë kërkesën për ndalimin e shkatërrimit të varrezave myslimane

Gjykata izraelite hodhi poshtë një kërkesë të Komitetit për Mbrojtjen e Varrezave Islame në Jerusalem për të ndaluar shkatërrimin e Varrezave Yusufiye në Jerusalemin Lindor të pushtuar.

1721132
Gjykata izraelite hedh poshtë kërkesën për ndalimin e shkatërrimit të varrezave myslimane

Gjykata izraelite hodhi poshtë një kërkesë të Komitetit për Mbrojtjen e Varrezave Islame në Jerusalem për të ndaluar shkatërrimin e Varrezave Yusufiye në Jerusalemin Lindor të pushtuar.

Ueb faqja e Qendrës së Informacionit Lugina Hilve në Jerusalemin Lindor citoi Muhenned Jabbara, avokat i Komitetit, të ketë thënë se disa varre në Varrezat Yusufiye ishin shkatërruar nga makineritë izraelite.

Jabbara tha se kërkesa e Komitetit për të ndaluar punën me makineri në varrezat ku ndodhet Monumenti i Dëshmorëve u refuzua nga Gjykata e Magjistraturës e Izraelit.

Duke vënë në dukje se zona ku ndodhet monumenti përfshihet në varreza dhe se Bashkia e Jerusalemit këmbëngul në ndërtimin e parkut në këtë zonë pavarësisht se është dëshmuar se varret janë të përfshira në të, Jabbara vuri në dukje se disa kocka në varre u zbuluan për shkak të gërmimeve dhe varrezat myslimane nuk respektohen.

Më 10 tetor, Bashkia Izraelite e Jerusalemit shkatërroi disa varre në Varrezat Muslimane Yusufiye në fund të mureve lindore të Xhamisë Al-Aksa në Qytetin e Vjetër të Jerusalemit Lindor të pushtuar.

Gërmimet që zbuluan disa kocka në varret që thuhet se i përkisnin myslimanëve u ndërprenë pas reagimit të palestinezëve, të cilët dolën në vend të ngjarjes.

Palestinezët i mbuluan kockat përsëri dhe i rrethuan ato me gurë.Lajme të ngjashme