India hap për herë të parë dyert për turistët e huaj që nga fillimi i pandemisë

India hapi dyert për turistët e huaj me rregulloret e fundit të bëra pas rënies së numrit të koronavirusit (Kovid-19).

1720278
India hap për herë të parë dyert për turistët e huaj që nga fillimi i pandemisë

India hapi dyert për turistët e huaj me rregulloret e fundit të bëra pas rënies së numrit të koronavirusit (Kovid-19).

Pasagjerët që kanë bërë dy doza vaksinash në fluturimet private, që sot do të jenë në gjendje të vizitojnë Indinë, ndërsa turistët që shkojnë në vend me fluturime të planifikuara do të mund të hyjnë në Indi nga 15 nëntori.

Sipas vendimit të publikuar nga Ministria e Punëve të Brendshme, ky zhvillim erdhi pasi numri i infeksioneve ditore të Kovid-19 në vend ra nën 20 mijë, pas kulmit të 400 mijë të infektuarve në muajin maj, si dhe rritjes së numrit të personave të vaksinuar.

Ende nuk është e qartë nëse turistët që shkojnë në vend do të karantinohen apo jo, por u tha se ata që do të vizitojnë vendin duhet të kenë dy doza vaksinash dhe të kenë një test negativ për Kovid-19 brenda 72 orëve të fundit.

 Lajme të ngjashme