Libani falënderon Turqinë për dërgimin e avionit ambulancë për të plagosurit në shpërthim

Ministri libanez i Shëndetësisë Hamad Hasan shprehu falënderimet e tij për qeverinë dhe popullin turk që dërguan avionë ambulancë për herë të dytë për të plagosurit në shpërthimin që ndodhi në një depo karburanti në rajonin Akkar.

1693845
Libani falënderon Turqinë për dërgimin e avionit ambulancë për të plagosurit në shpërthim

Ministri libanez i Shëndetësisë Hamad Hasan shprehu falënderimet e tij për qeverinë dhe popullin turk që dërguan avionë ambulancë për herë të dytë për të plagosurit në shpërthimin që ndodhi në një depo karburanti në rajonin Akkar.

Avioni i dytë i ambulancës i dërguar nga Turqia u prit nga ministri libanez i Shëndetësisë Hasan dhe ambasadori i Turqisë në Bejrut, Ali Baris Ulusoy, në Aeroportin Ndërkombëtar “Rafik Hariri” në kryeqytetin Bejrut.

Avioni i dytë i dërguar në Liban nga Ministria turke e Shëndetësisë , i cili kërkoi ndihmë nga jashtë për shkak të mundësive të kufizuara shëndetësore në vend, ku vazhdon kriza ekonomike, u largua nga Bejruti me 2 të plagosur rëndë.

Ministri libanez i Shëndetësisë Hasan falënderoi Turqinë, e cila iu përgjigj menjëherë kërkesave për ndihmë pas shpërthimit të 15 gushtit.

"Unë do të doja të falënderoja Presidentin Recep Tayyip Erdogan, si dhe qeverinë dhe popullin turk për rëndësinë që i kushtuan libanezëve përballë të gjitha krizave që kemi përjetuar dhe për ndjenjat e tyre të sinqerta ndaj popullit tonë", deklaroi ministri Hasan.

Duke rikujtuar se tre ushtarë të plagosur rëndë u transportuan me avionin ambulancë të dërguar nga Turqia ditën e shpërthimit, Hasan tha se dy të plagosur të tjerë, një civil dhe një ushtar, tani po dërgohen në Turqi për trajtim.

Hasan gjithashtu vuri në dukje se Turqia, Egjipti dhe Kuvajti kanë dërguar ndihmë mjekësore me avion për të trajtuar të plagosurit në shpërthim.

Ambasadori i Turqisë në Bejrut, Ulusoy, theksoi se Turqia, si gjithmonë, ishte vendi i parë që i erdhi në ndihmë vëllait Liban pas shpërthimit më 15 gusht.

Ulusoy tha se si Turqi, ata do të vazhdojnë të qëndrojnë me Libanin.

Një shpërthim në një depo karburanti në rajonin verior libanez Akkar që ndodhi të dielën më 15 gusht vrau 28 njerëz dhe plagosi 79 të tjerë.Lajme të ngjashme