Jerusalemi Lindor – Policia izraelite spërkat të rinjtë palestinezë me ujëra të zeza

Policia izraelite ndërhyri ndaj të rinjve palestinezë me autoblindë për ndërhyrje në trazira dhe bomba zhurmuese pas namazit të teravisë në Jerusalemin e okupuar Lindor.

1623964
Jerusalemi Lindor – Policia izraelite spërkat të rinjtë palestinezë me ujëra të zeza

Policia izraelite ndërhyri ndaj të rinjve palestinezë me autoblindë për ndërhyrje në trazira dhe bomba zhurmuese pas namazit të teravisë në Jerusalemin e okupuar Lindor.

Të rinjtë palestinezë u mblodhën pranë Portës së Damaskut të Qytetit të Vjetër në Jerusalemin Lindor pas namazit të teravisë në Xhaminë Al-Aksa.

Ndërsa tensionet u përshkallëzuan, policia izraelite vuri në veprim një autoblindë për ndërhyrje në trazira dhe njësinë e policisë me kuaj për të shpërndarë të rinjtë palestinezë.

Policia izraelite spërkati ujërat e zeza mbi të rinjtë palestinezë nga autoblinda dhe gjithashtu përdori bomba zhurmuese për të shpërndarëturmën.

Deri më tani, askush nuk është lënduar, por dy palestinezë u plagosën në ndërhyrjen e policisë izraelite të së shtunës.

Me fillimin e Ramazanit policia izraelite kishte mbyllur me barrikada zonat e uljes përpara Portës së Damaskut.

Si përgjigje, të rinjtë palestinezë mblidhen në Portën e Damaskut pas namazit të teravisë prej ditës së parë të Ramazanit, ndërsa policia izraelite për gjashtë ditë me radhë u përgjigjet me bomba zhurmuese dhe autoblinda për ndërhyrje në trazira.Lajme të ngjashme