Turqia dhe Rusia bëjnë përgatitje për raundin e dytë të negociatave për Idlibin

Ministri i jashtëm rus Sergej Lavrov tha se Rusia dhe Turqia po përgatiten për t'u angazhuar në një seri të re të negociatave mbi çështjen e Idlibit.

1365511
Turqia dhe Rusia bëjnë përgatitje për raundin e dytë të negociatave për Idlibin

Ministri i jashtëm rus Sergej Lavrov tha se Rusia dhe Turqia po përgatiten për t'u angazhuar në një seri të re të negociatave mbi çështjen e Idlibit.

Lavrov bëri një deklaratë për situatën në Idlib në një konferencë të përbashkët shtypi pas takimit me ministrin e Jashtëm të Taxhikistanit Siraxhiddin Muhriddin në Moskë.

Duke kujtuar se delegacionet turke dhe ruse kishin zhvilluar më parë bisedime për Idlib në Ankara dhe Moskë, Lavrov tha: “Aktualisht po bëhen përgatitjet për një seri të re të negociatave mbi Idlibin. Shpresojmë që këto negociata do të na çojnë drejt qëllimit për ta bërë Idlibin me të vërtetë një rajon çtensionimi”.

Duke vënë në dukje se Shtetet e Bashkuara të Amerikës kanë deklaruar se janë të gatshëm të angazhohen për dialog me Frontin Al-Nusra dhe Tahrir-u Sham, Lavrov tha se “Nuk është hera e parë që kemi dëgjuar për këto deklarata dhe i shohim ato si të papranueshme”.

 


Lajme të ngjashme