Qeveria ruse jep dorëheqje pas betimit të Presidentit Putin

Sipas kushtetutës së Rusisë anëtarët e kabinetit federal dhe deputetët e udhëhequr nga Kryeministri Dimitriy Medvedev, pas fillimit zyrtarë të detyrës së Presidentit Putin, duhet ta paraqesin dorëheqjen e kabinetit qeveritar.

965661
Qeveria ruse jep dorëheqje pas betimit të Presidentit Putin

Pas betimit të Vladimir Putin si president i ri i Rusisë, qeveria dha dorëheqje.

Sipas kushtetutës së Rusisë anëtarët e kabinetit federal dhe deputetët e udhëhequr nga Kryeministri Dimitriy Medvedev, pas fillimit zyrtarë të detyrës së Presidentit Putin, duhet ta paraqesin dorëheqjen e kabinetit qeveritar.

Sipas kushtetutës ruse, Presidenti Putin është i obliguar që brenda dy javëve të paraqes në Duma, që është dhoma e ulët e Parlamentit të Rusisë, listën me emrat e Kryeministrit dhe anëtarëve të kabinetit të ri, ndërsa kjo e fundit propozimin në fjalë duhet ta vlerësojë brenda një jave.Lajme të ngjashme