Kryeministrja britanike Theresa May zhvilloi një vizitë surprizë në Irak

May zhvilloi një vizitë surprizë në Bagdad, ku ajo u takua me homologun e saj irakian, Haider al Abadi.

858168
Kryeministrja britanike Theresa May zhvilloi një vizitë surprizë në Irak

“Abadi u takua me May-n dhe delegacioni që e shoqëronte”, theksoi Haidar Hamada, shefi i zyrës së shtypit të kryeministrit.

Ai njoftoi se Theresa May “kishte rikonfirmuar mbështetjen e saj për unitetin e Irakut duke iu referuar referendumit të fundit për vetëvendosje të administratës rajonale kurde të Irakut (KRG)”.

“Atmosfera e mbledhjes ishte shumë pozitive dhe Britania e Madhe konfirmoi mbështetjen e saj të madhe për Irakun dhe administratën e saj për fitoret irakiane dhe guximin e madh në luftën kundër DAESH-it”, shtoi ai.

Britania e Madhe bën pjesë në koalicionin ndërkombëtar kundër DAESH-it të drejtuar nga SHBA-ja.

Forcat irakiane kanë larguar këtë organizatë terroriste gati nga i gjithë territori që kishin pushtuar tre vite më parë. (ATSH)Lajme të ngjashme