OKB: Kolonizimet izraelite, do të ketë pasoja të rënda ligjore për këtë vend

Ligji i ri izraelit pro vendbanimeve të reja shkel legjislacionin ndërkombëtar, vlerësoi sot sekretari i përgjithshëm i OKB-së, Antonio Guterres...

OKB: Kolonizimet izraelite, do të ketë pasoja të rënda ligjore për këtë vend

Ligji i ri izraelit pro vendbanimeve të reja shkel legjislacionin ndërkombëtar, vlerësoi sot sekretari i përgjithshëm i OKB-së, Antonio Guterres.

Ky ligj, që i jep të drejtë Izraelit për të marrë në pronësi territore të reja palestineze në Bregun Perëndimor të pushtuar, është një shkelje flagrante e të drejtës ndërkombëtare dhe do të ketë pasoja të rënda ligjore për Izraelin”, pohoi Guterres në një deklaratë për mediat.Lajme të ngjashme