Moska i kërkon Uashingtonit të hetojë sulmet ndaj ushtrisë siriane

Njoftohet se Rusia i ka parashtruar Uashingtonit një kërkesë për të nisur një hetim të hollësishëm në lidhje me sulmin tragjik të koalicionit ndërkombëtar kundër një pozicioni të ushtrisë siriane.

abd suriye saldırı.jpg

Rusia i parashtroi një kërkesë Uashingtonit për të nisur një hetim të hollësishëm në lidhje me sulmin tragjik të koalicionit ndërkombëtar kundër një pozicioni të ushtrisë siriane, ku u vranë më shumë se 60 ushtarë sirianë.

“Moska shprehet thellësisht e shqetësuar për ngjarjen e ndodhur. I bëjmë thirrje partnerëve tanë amerikanë për të nisur një hetim të detajuar dhe për të marrë masa konkrete për shmangien në të ardhmen të incidenteve të tilla”, deklaroi Ministria ruse e Punëve të Jashtme në një deklaratë.

“Veprimet e pilotëve siç mund të besohet nuk u janë bindur urdhrave të Uashingtonit, duke filluar nga këndvështrimi i neglizhencës kriminale apo mbështetjes së drejtpërdrejtë ndaj terroristëve të DAESH-it”, vijon deklarata.Lajme të ngjashme