Kobler: DAESH-i kërcënon infrastrukturën e naftës në Libi

I dërguari i Kombeve të Bashkuara në Libi, Martin Kobler, ka pohuar se sulmet e organizatës terroriste DAESH përbëjnë një kërcënim serioz për infrastrukturës libiane të naftës.

479839
Kobler: DAESH-i kërcënon infrastrukturën e naftës në Libi

I dërguari i Kombeve të Bashkuara në Libi, Martin Kobler, ka pohuar se sulmet e organizatës terroriste DAESH janë kërcënim serioz ndaj infrastrukturës libiane të naftës.

Në një deklaratë të bërë të mërkurën Kobler, thekson shqetësimin e thellë për shkak të ndërhyrjeve gjatë kohëve të fundit të DAESH-it në rajonin e “gjysmëhënës së naftës” dhe sulmeve në fushat e naftës. Ai i karakterizoi si “sulme të rënda ndaj ekonomisë dhe jetës së miliona libianëve të zakonshëm".Lajme të ngjashme