Tokio-Manila, marrëveshje për furnizimin me armatime

Për shkak të tensionit me Kinës për arsye territoriale, Japonia nënshkroi një marrëveshje me Filipinet për furnizim me armatime, duke përmirësuar kapacitetet e saj ushtarake.

Tokio-Manila, marrëveshje për furnizimin me armatime

“Kjo marrëveshje mbështet dëshirën e dy vendeve jo vetëm për të rritur aftësitë luftuese por edhe për të kontribuar në paqen dhe stabilitetin rajonal”, deklaroi Sekretari filipinas i Mbrojtjes Voltaire Gazmin.

“Zyrtarë nga të dyja vendet ende pritet të bisedojnë mbi afatet e trensferimit dhe për pajisje specifike që mund të shtohen”, njoftoi zëdhënësi i Departamentit të Mbrojtjes, Peter Paul Galvez.


Fjalët Kyçe: Tokio , Manila , marrëveshje armësh

Lajme të ngjashme