Skandali i përgjimeve në Gjermani

Pretendohet se, shërbimi i inteligjencës gjermane për jashtë është implikuar në përgjimin e Ministrit të Jashtëm të Francës, një grup zyrtarësh amerikanë të byrosë federale, organizatave dhe kompanive të ndryshme në botë.

415958
Skandali i përgjimeve në Gjermani

Pretendimi në fjalë, zuri vend në shtypin gjerman

Në lajmin për të cilin nuk është deklaruar burimi, pretendohet se lista e zyrtarëve, organizatave dhe kompanive të përgjuara nga shërbimi i inteligjencës gjermane është tepër e gjatë.

Sipas pretendimit ndër të përgjuarit janë edhe Ministri i jashtëm francez Laurent Fabius, Gjykata Ndërkombëtare Penale, agjencia e informacionit sekret amerikan FBI, Organizata Botërore e Shëndetësisë , kompani amerikane armësh e madje edhe Kryetari i Delegacionit të Bashkimit Evropian në Ankara, gjermani Hansjor Habër.

Nuk ka informacion se në çfarë periudhe është përgjuar Haber, i cili ka qenë në detyra në vende të ndryshme përpara Ankarasë.

Deputetët gjermanë janë duke hetuar nëse informacioni sekret gjerman ka tejkaluar apo jo autorizimin e tij ligjor.


Fjalët Kyçe:

Lajme të ngjashme