Banka Botërore: "Proces i vështirë" për vendet në zhvillim

Paralajmërohet se me përforcimin e politikës monetare të Shteteve të Bashkuara të Amerikës dhe me përfitimin e fuqisë së dollarit, vendet në zhvillim mund të hyjnë në një periudhë të vështirë.

Banka Botërore: "Proces i vështirë" për vendet në zhvillim

Banka Botërore publikoi raportin e “Pritshmërive ekonomike globale” që rezultoi me cilësinë e një paralajmërimi për vendet në zhvillim.

Shumë vende që janë aktualisht në gjendje të vështirë për shkak të rënies së vlerës së çmimeve dhe daljes jashtë shtetit të kapitalit, mund të përjetojnë ditë edhe më të vështira.

Këtu luan një rol të rëndësishëm edhe përforcimi i ekonomisë së Amerikës dhe fuqizimit të dollarit.

Krye ekonomisti i Bankës Qendrore i bëri thirrje Bankës Qendrore të Amerikës, që të presë rritjen e përqindjes deri vitin e ardhshëm.

Në raportin në fjalë, pritshmëria për rritjen globale nga 3% u ul në 2.8%.


Fjalët Kyçe:

Lajme të ngjashme