Japoni – Zgjedhje të parakohshme parlamentare

Miliona japonezë iu drejtuan sot qendrave të votimit në zgjedhjet e parakohshme të kërkuara nga Kryeministri Shinzo Abe për të zgjedhur deputetët për Dhomën e Ulët të Parlamentit të Japonisë.

148285
Japoni – Zgjedhje të parakohshme parlamentare

Sondazhet e fundit kanë treguar se koalicioni i Kryeministrit Shinzo Abe ka gjasa të fitojë shumicën, edhe pse popullariteti i tij ka rënë.

Abe është zgjedhur në vitin 2012 dhe është përpjekur për të ringjallur ekonominë.

Por, pas një rritjeje fillestare, Japonia ka rënë përsëri në recesion në gjysmën e dytë të këtij viti.


Fjalët Kyçe:

Lajme të ngjashme