NATO do të mbështesë Afganistanin

Aleanca e Atlantikut të Veriut e cila po zhvillon samitin e saj dy ditor në Wells, Celtic të Britanisë së Madhe ka vendosur të vijoi mbështetjen e saj në Afganistan.

NATO do të mbështesë Afganistanin

Rasmussen: Afganistani nuk është më vendi i terrorizmit ndërkombëtar

Arritëm një objektiv, pasi Afganistani nuk është më vendi i terrorizmit ndërkombëtar, deklaroi sot sekretari i përgjithshëm i NATO-s, Anders Fogh Rasmussen, në takimin e aleancës kushtuar Afganistanit.
Dy kandidatët afganë për president kanë dërguar një letër ku konfirmojnë nënshkrimin e një marrëveshjeje për një mision stërvitor, që do të fillojë më 1 janar 2015. Rasmussen konfirmoi gjithashtu premtimin për një mbështetje financiare për rritjen e nivelit të forcave afgane të sigurisë, që numërojnë 352 mijë trupa mes forcave të armatosura dhe policisë.


Fjalët Kyçe:

Lajme të ngjashme