BE kërkon një hetim të pavarur mbi dhunën e përgjakshme në Odess

BE kërkon një hetim të pavarur mbi dhunën e përgjakshme në Odess

Shefja e diplomacisë evropiane, Catherine Ashton kërkoi nisjen e një hetimi të pavarur për identifikimin e përgjegjësve të dhunës që ka shkaktuar më shumë se 40 të vdekur dje në Odessa, port në jug të Ukrainës dhe kërkoi vetëpërmbajtje që situata të mos degradohet.

”Faktet që kanë çuar në humbjen tragjike të kaq shumë jetëve njerëzore duhet tashmë t’i nënshtrohen një hetimi të pavarur dhe përgjegjësit e këtyre akteve kriminale duhet të dalin para drejtësisë”, deklaroi Ashton.


Fjalët Kyçe:

Lajme të ngjashme