Greqia zgjeron ujërat e saj territoriale në detin Jon në 12 milje

Parlamenti i Greqisë ka miratuar një projektligj për të rritur ujërat territoriale të vendit nga 6 milje në 12 milje në detin Jon.

1568092
Greqia zgjeron ujërat e saj territoriale në detin Jon në 12 milje

Parlamenti i Greqisë ka miratuar një projektligj për të rritur ujërat territoriale të vendit nga 6 milje në 12 milje në detin Jon.

Projektligji u miratua me një votim të hapur.

Në një fjalim para votimit, Kryeministri Kiryakos Micotakis argumentoi se vendi i tij ka të drejtë të zgjerojë ujërat e tij tokësore, duke thënë se ata kanë marrë hapa për këtë çështje në përputhje me ligjin ndërkombëtar dhe Konventën e Kombeve të Bashkuara (OKB) për Ligjin e Detit.

Greqia dhe Italia nënshkruan një marrëveshje në 9 gusht për të kufizuar Zonën Ekskluzive Ekonomikedetin Jon.

 


Lajme të ngjashme