Shqipëria në ndihmë dhe solidaritet me qytetin Elazig të Turqisë pas tërmetit

Fondacioni “Mirësia” në bashkëpunim me Fondacionin IHH në Turqi ka kontribuar gjatë këtyre ditëve në ndihmë të banorëve te prekur nga tërmeti në qytetin Elazig të Turqisë.

Shqipëria në ndihmë dhe solidaritet me qytetin Elazig të Turqisë pas tërmetit
Arnavut Gezi Aşevi_Elazığ_2.jpg
Arnavut Gezi Aşevi_Elazığ_5.jpg
Arnavut Gezi Aşevi_Elazığ_4.jpg
Arnavut Gezi Aşevi_Elazığ_3.jpg

Drejtori i fondacionit “Mirësia”, me seli në Tiranë i shoqëruar nga një grup vullnetarësh nga Shqipëria kanë vizituar zonat e prekura nga tërmeti në Elazig dhe

kanë ndjekur nga afër shpërndarjen e ushqimeve të gatuara enkas për banorët që jetojnë në çadra, pikërisht në kampet e ngritura në këtë qytet.

Ky kontribut vjen në shenjë mirënjohje për popullin vëlla turk, të cilët përmes qeverisë turke ndihmuan dhe u solidarizuan me banorët e prekur nga tërmetet në Shqipëri, vitin e kaluar.

Drejtuesi i fondacionit “Mirësia”, Korab Kaja në një prononcim për Radion “Zëri i Turqisë”-TRT në mes të tjerave tha: “...Sot jemi në zonën e Elazig në Turqi me disa donator dhe kontribues, me të cilët kemi ardhur të sjellim kontribut për popullin mik të Turqisë. Është një zonë që është prekur nga një termet po aq i fuqishëm sa tërmeti i Shqipërisë. Të gjithë e kemi parasysh, nuk e harrojmë kurrë kontributin që Shqipëria mori nga qeveria turke dhe institucionet turke në ndihmë të popullit shqiptar. Në shenjë mirënjohje dhe solidarizimi jemi bashkangjitur edhe ne nismës së kontributit për këtë zonë.

Fondacioni "Mirësia" në bashkëpunim me Fondacionin IHH në Turqi  kanë mundësuar këtë donacion modest por shumë kuptimplotë, për t’ju gjendur pranë këtyre banorëve të cilët me të vërtetë janë prekur nga tërmeti, mbi 40 persona kanë vdekur, me mijëra njerëz jetojnë nëpër çadra. Jemi pikërisht në një nga ato kampet, vendstrehimet ku kanë ngritur çadrat e banuara.

Zoti i shpërbleftë me të mira të gjithë njerëzit të cilët kanë kontribuar me ne, Zoti i nderoftë të gjithë donatorët dhe falënderojmë shumë popullin turk, Fondacionin IHH dhe të gjithë donatorët të cilët kanë ndihmuar për të sjellë ndihmat tek ne në Shqipëri...”.Lajme të ngjashme