Kushtet e Prishtinës për themelimin e Asociacionit serb

Ministrja për Dialog, Edita Tahiri ka deklaruar se zbatimi i marrëveshjes për kodin telefonik dhe pavarësinë e KOSTT-it, janë kushte, pa zbatimin e të cilëve nuk do të fillojë zbatimi i marrëveshjes për Asociacionin e komunave serbe.

Kushtet e Prishtinës për themelimin e Asociacionit serb

Në një ligjëratë të mbajtur ditë më parë në Universitetin Evropian të Tiranës, Ministrja për Dialog, Edita Tahiri ka thënë se Asociacioni nuk mund të themelohet pa u shpërbë plotësisht të gjithë strukturat paralele serbe, të mbetura në Kosovë.

“Statuti do të hartohet në pajtim të plotë me vendimin e Gjykatës Kushtetuese”, ka thënë ajo.Lajme të ngjashme