Cipras: 2017, viti i rikthimit në tregje

Kryeministri grek, Aleksis Cipras, vlerësoi se Greqia mund të kthehet në tregje në vitin 2017, ku qasja i është bllokuar që prej vitit 2010, sipas deklaratave të publikuara pjesërisht nga e përditshmja, “RealNews”.

Cipras: 2017, viti i rikthimit në tregje

“Ne do të rikthehemi në tregje në vitin 2017”, theksoi Cipras në një interviste për të përditshmen “Real News”, e cila do të publikohet e plotë nesër.

Nëse Athina vazhdon të financohet pjesërisht nga bonot e thesarit afat shkurtër, Greqia nuk ka më qasja në tregjet e kapitaleve afatgjatë dhe afatmesëm që prej fillimit të krizës së borxhit në vitin 2010, me përjashtim të një rikthimi të shkurtër në vitin 2014 në tregjet afatmesme, kur regjistroi një rritje të lehtë.Lajme të ngjashme