Greqia akuzon Turqinë për shkelje të hapësirës ajrore

Greqia ka pretenduar se fluturimet stërvitore që ka publikuar Turqia për periudhën “2 mars -31 dhjetor 2015” dhe që përfshin hapësirën ajrore ndërmjet ishujve Iskiri dhe Limni në Egje, janë në kundërshtim me të drejtën ndërkombëtare.

Greqia akuzon Turqinë për shkelje të hapësirës ajrore

Pretendohet se Athina në lidhje me këtë stërvitje i ka dërguar letra ankimi NATO-s, Bashkimit Evropian, Organizatës Ndërkombëtare të Aviacionit Civil (ICAO) dhe Kombeve të Bashkuara.

Thuhet gjithashtu se Greqia nuk e pranon një stërvitje të tillë dhe për këtë ka njoftuar me shkrim edhe Ministrinë e Punëve të Jashtme të Turqisë.

Autoritetet greke pretendojnë se kufijtë e shpallur të stërvitjes nuk përfshijnë vetëm hapësirën ajrore dhe ujërat ndërkombëtare, por edhe hapësirën ajrore dhe ujërat territoriale të Greqisë.

Për vite të tëra Greqia e akuzon Turqinë për shkelje të hapësirës ajrore në Detin Egje.


Fjalët Kyçe:

Lajme të ngjashme