Parlamenti grek miraton projektligjin e diskutueshëm të medias

Një amendament i diskutueshëm, që hap rrugën për bashkimin e medias dhe që u miratua në parlament, u shoqërua me protestën e gazetarëve dhe të partive politike opozitare.

Parlamenti grek miraton projektligjin e diskutueshëm të medias

Sipas gazetës greke “Kathimerini”, amendamenti shkaktoi zemërimin e partisë kryesore opozitare SYRIZA dhe Partisë Komuniste (KKE), gjatë një debati të martën në parlament.

Deputeti i SYRIZA-s, Panajotis Kurublis deklaroi se amendamenti ishte një dhuratë për grupet e mëdha të mediave në mënyrë që qeveria të mund të gëzojë një shtyp pozitiv në muajt e ardhshëm.

Sipas opozitës, koalicioni qeverisës hoqi një dispozitë nga amendamenti që do të lejon botuesit për të anashkaluar kufizimet në shkarkimet e personelit.
Në shenjë proteste kundër amendamentit, gazetarët dhe sindikatat e tyre njoftuan dje për një protestë, pasi, sipas tyre, projektligji do të çonte në pushime në masë nga puna dhe përqendrim të sektorit të medias.


Fjalët Kyçe:

Lajme të ngjashme