Kosovë - BE zgjat mandatin EULEX-it edhe për dy vjet

Bashkimi Evropian ka zgjatur edhe për dy vjet mandatin e misionit të tij për Sundim të Ligjit dhe Drejtësi në Kosovë, përkatësisht deri në qershor të vitit 2016.

Kosovë - BE zgjat mandatin EULEX-it edhe për dy vjet

Në deklaratën e tyre, qeveritë evropiane kanë thënë se EULEX-i do të nisë të zvogëlojë funksionet ekzekutive në sektorin e drejtësisë, duke theksuar se prokurorët nuk planifikojnë të marrin raste të reja.

Po ashtu, është thënë se madhësia e misionit do të reduktohet për të pasqyruar ndryshimin e aktivitetit të tij.


Fjalët Kyçe:

Lajme të ngjashme