baqlaliq engibar

«baqlaliq engibar» étish usuli.

baqlaliq engibar

baqlaliq engibar

türkiye awazi radiyosi: «türk taamliri» déyilgen haman insanlarning köz aldigha adette «kawap» yaki «döner» kélidu. halbuki, adette bilinidighanning del eksiche, köktatliq yémekler «türk taamliri» ning töridin orun alidu. «türk taamliri» arisida göshsiz pishurulidighan yüzlerche köktatliq yémekliklerni uchratqili bolidu. bügün silerge «baqlaliq engibar» heqqide melumat bérimiz.

         «baqlaliq engibar» étish üchün kéreklik bolghan matériyallar töwendikiche:

  • 5 dane posti soyuwétilgen engibar
  • 300 giram baqla
  • ikki dane piyaz
  • yérim istakan zeytun yéghi
  • yérim istakan qariköz bediyan
  • 4 istakan su
  • yérim qoshuq un
  • bir yérim qoshuq shéker
  • bir chay qoshuqi tuz
  • bir dane limonning süyi

«baqlaliq engibar» étish usuli mundaq:

  • aldi bilen, engibarni qariyishi üchün limon bilen uwilang, andin chuqur qisimliri yuqiri terepte turidighan shekilde qazangha tizing.
  • piyazlarning postini soyghandin kéyin, birqanche parchigha bölüp, qazangha ilawe qiling.
  • aldi bilen, ayrim bir qachida zeytun yéghi, shéker, tuz, un we limon süyi bilen 4 yérim istakan suni arilashturung, andin, engibarlarning üstige töküng, arqidin qazanning tuwiqini yépip, ottura hal otta pishurushqa bashlang.
  • bu ariliqta, baqlalarning postini soyup, yuyung. aridin 15 – 20 – minut ötkendin kéyin, yeni engibarlar piship, yumshashqa bashlighandin kéyin, baqlalarni engibar chanaqlirigha oxshash sewiyede qoyung.
  • baqlalar bilen birlikte engibarlarni yene 25 – 30 minut etrapida pishurung.
  • engibarlar qazanda soghughandin kéyin issiq yaki soghuq shekilde istémal qilsingiz bolidu.   


مۇناسىۋەتلىك خەۋەرلەر