Turqia përjeton dyndje të turistëve arabë

Rajoni i Detit të Zi i tërheq turistët arabë me gjelbërimin, pllajat, lumenjtë dhe ujëvarat e shumta. Pasi botëkuptimi i turizmit të turistëve të Lindjes së Mesme është i bazuar tek familja. Turistët arabë, në preferencat e tyre vejnë në plan të parë lumturinë e fëmijëve, preferojnë të blejnë, të shijojnë ushqime të ndryshme dhe kërkojnë të shikojnë bukuritë natyrore.