Stambolli, shtëpia e poezisë

Stambolli është një qytet i mbushur me poezi dhe poetë. Poezi të stileve dhe rrymave të ndryshme letrake i janë kushtuar këtij qyteti. Qyteti ngjason me një ëndër brenda ëndrrës. Turqia është vendi ku ëndrrat fillojnë me Stambollin, por nuk mbarojnë aspak atje.