Sot është 20-vjetori i Masakrës së Bakusë

Azerbajxhanasit evokojnë viktimat e Masakrës së Bakusë, ku ushtria sovjetike më 20 janar të vitit 1990 vrau në Baku dhe provinca të tjera me qindra civilë pa bërë dallime në gra e fëmijë. Prapa ngjarjave të “Janarit të përgjakshëm”, që ndezi ndenjat e azerëve për pavarësi dhe përshpejtoi shpërbërjen e Bashkimit Sovjetik, qëndron problemi i Nagorni-Karabakut.