Pse numri i zjarreve në pyje vjen duke u rritur çdo vit?

Viteve të fundit, shumë zjarre shkatërruese dhe të pakontrolluara janë bërë krizë globale. Në Turqi në fund të korrikut shpërthyen më shumë se 100 zjarre pyjore. Ekipet e zjarrfikësve po përpiqen të vënë nën kontroll zjarret ditë e natë. Puna kryhet me ndihmën e helikopterëve, avionëve dhe dronëve.