Pamjet pas sulmeve ndaj xhamisë në Herat të Afganistanit

Në dy sulmet e njëpasnjëshme të ndërmarra ndaj një xhamie në qytetin Herat të Afganistanit kanë humbur jetën 29 ndërsa u plagosën 64 persona.

Zyrtarët deklaruan se sulmi ndodhi kur njëri prej agresorëve e hodhi vetën në erë në hyrje të xhamisë Xhevadije në qendër të qytetit Herat, ndërsa më pas agresori i dytë hyri në xhami dhe hapi zjarr rreth e qark.