Masakra e Xhamisë së Ibrahimit me zërin e një dëshmitari të mbijetuar

Më 25 shkurt të vitit 1994 qindra palestinezë u sulmuan me armë zjarri dhe bombardime ndërsa ishin duke falur namazin e sabahut në xhaminë Harem-i Ibrahim në El-Halil (Hebron) të Palestinës. Autori i sulmit Baruch Goldstein masakroi 29 besimtarë muslimanë dhe la të plagosur me dhjetëra të tjerë. Një prej dëshmitarëve të mbijetuar është edhe Kamal Abdin nga El-Halili, i cili do të na kthejë pas në atë ditë dhe do të na shpjegojë se si jeta e tij ndryshoi në mënyrë të pakthyeshme pas kësaj masakre. Baruch Goldstein ishte një ekstremist fetar dhe një anëtar izraelito-amerikan i partisë ultranacionaliste Kach.

#IbrahimiMosqueMassacre