Kryepeshkopi i ShBA-së shkakton krizë në Greqi dhe pjesën greke të Qipros

Pjesëmarrja e kreut të Kishës Ortodokse Amerikane, kryepeshkopit Elpidoforos në ceremoninë e hapjes së ndërtesës së re të Shtëpisë Turke (Türkevi) në Nju-Jork është pritur me reagime të shumta në Greqi dhe në pjesën greke të Qipros.