Komanda amerikane e Operacioneve Speciale në Evropë ngre Shtab Pararojë në Shqipëri

Lajmi bëhet i ditur nga Ambasada e SHBA-së në Tiranë, e cila njofton se “Komanda e Operacioneve Speciale në Evropë (SOCEUR) njoftoi se një shtab pararojë do të ngrihet në Shqipëri, me rotacion. Selia e re u bë e mundur falë mbështetjes së jashtëzakonshme të qeverisë shqiptare dhe Ministrisë së Mbrojtjes, si pjesë e përpjekjeve të vazhdueshme për rritjen e aftësive të Forcave të Operacioneve Speciale, si një gur themeli për stabilitetin rajonal”.