Heronjtë e Luftërave Detare të Çanakkalasë e kanë shkruar historinë me gjak e me mund

Armiqtë menduan se me flotat e tyre gjigande mund të kalonin ngushticën e Dardaneleve por nuk kishin llogaritur ata që luftonin me dashurinë për të mbrojtur atdheun dhe popullin e tyre.