Fregata turke patrullon në ujërat Egjeut

Grupi në Egje do të kryejë detyra zbulimi, survejimi dhe patrullimi dhe Turqia merr pjesë me fregatën e saj “Barbaros". Pjesë e misionit të grupit të anijeve të NATO-s janë edhe evakuimi i emigrantëve, mbrojtja e paqes, ofrimi i ndihmës humanitare, menaxhimi i krizës dhe lufta kundër terrorizmit.