Fitorja e popullit turk kundër grushtshteteve

27 maj 1960 ka qenë një ditë e errët për Turqinë dhe demokracinë e saj. Në këtë datë vendi u njoh me grushtin e parë ushtarak, të cilin e ndoqën edhe disa të tjerë më vonë. Por si arriti populli turk t’u rezistojë këtyre grushteve ushtarake?