Finlanda përdor qentë për diagnostikimin e koronavirusit

Në aeroportin e Helsinkit 15 qenë të stërvitur nuhasin fasolinat me të cilat udhëtarët (vullnetarë) kanë fshirën qafën dhe ndihmojnë në diagnostikimin e koronavirusit (Covid-19) 5 ditë para se tek të infektuarit të shfaqen simptomat klinike të sëmundjes.