Çfarë qëndron prapa vendimit armen të ShBA-së?

Presidenti i SHBA-së, Joe Biden ngjarjet e vitit 1915 i cilësoi si “gjenocid ndaj armenëve” të kryer nga Perandoria Osmane. Megjithatë, kjo është historiografia e Turqisë dhe një retorikë historike që mohon plotësisht atë çfarë ndodhi në periudhën e fundit të Perandorisë Osmane.