Atlasi i Turqisë – Shanllëurfa

Shanllëurfa (Şanlıurfa), e njohur gjithashtu si “qyteti i profetëve” apo “vendlindja e Ibrahimit” (a.s.), është një qytet me mbi 2 milionë banorë në Turqinë juglindore dhe kryeqendër i rrethit me të njëjtin emër.