Atlasi i Turqisë – Kastamonu

Kastamonu është qendra e provincës me të njëjtin emër në brigjet turke të Detit të Zi. Qyteti besohet të jetë themeluar në shekullin XVII p.e.s. dhe si i tillë ka një pasuri kulturore për t'u admiruar.