Akullnajat që shkrijnë në Alaskë

Qindra mijëra turistë vizitojnë Alaskën për të parë akullnajat që janë mbresëlënëse por pamja e tyre ndryshon shumë shpejt dhe ato po shkrihen me shpejtësi.

Sipas Parkut Kombëtar në Alaskë gjenden përafërsisht 100 mijë akullnaja dhe 95% e kësaj sasie është duke u shkrirë ose nuk zhvillohet.