A po i bashkohet Turqia garës hapësinore?

Turqia njoftoi kohët e fundit planet e saj të guximshme për t'u bërë pjesë e garës hapësinore. Programi hapësinor ambicioz 10-vjeçar i saj përfshin dërgimin e një anije kozmike në Hënë deri në vitin 2023, dërgimin e astronautëve turq në hapësirë dhe zhvillimin e sistemeve satelitore të zbatueshme ndërkombëtarisht.