VIDEO - Xhamia e Hekimoglu Ali Pashës

Xhamia Hekimoglu Ali Pasha ndodhet në Nënprefekturën Fatih të Stambollit. Ajo është ndërtuar mes viteve 1734-1735 për nder të Hekimoglu Ali Pashës, i cili ka ushtruar për tri mandate të ndryshme detyrën e sadrazamit (kryeministër). Arkitektët e saj janë Omer Aga Çuhadari dhe Haxhi Mustafa Aga.