VIDEO - Simbolet e 15 Korrikut

Ata janë simbol i fitores së 15 korrikut...

Heroi, Omer Halisdemir është ai që ndryshoi rrjedhën e asaj nate...

Erol Olçok, së bashku me të birin Abdullah Tayyip të cilët ranë dëshmorë atë natë në urë.

Safiye Bayat, e cilat u vërsul pa frikë drejt terroristëve duke brohoritur, “Ju nuk do t’ia dilni, fitorja do të jetë e popullit”.

Me qindra dëshmorë dhe mijëra veteranë...

Presidenca e Republikës së Turqisë nuk harroj heronjtë që shkruan epopenë.

Fitorja popullore, e cila nuk la që grusht shtetit të ketë sukses, u gjallëruar me një film të shkurtë.

Njëra prej momenteve më të rëndësishme të asaj nate është edhe mesazhi i vendosmërisë së Presidentit Recep Tayyip Erdogan.

“JU NUK DO T’IA DILNI, NUK MUND TA PËRÇANI POPULLIN, NUK DO TË MUND TA ULNI FLAMIRIN TONË, NUK E NDALONI EZANIN, NUK MUND TA GJUNJËZONI KËTË VEND, NUK DO TË MUND TI VËNI ZGJEDHËN KËTIJ POPULLI”.

Filmi i shkurtë i përgatitur në kuadër të aktiviteteve të 15 Korrikut, Ditës së Demokracisë dhe Unitetit Kombëtar, në vete përmban edhe trishtimin edhe heroizmin së bashku.

Vepra “Do të vijë koha” (Vakit Gelir) është shkruar dhe zëruar nga Alper Kis.