VIDEO – Raketa anti-tank OMTAS me rreze të mesme veprimi

OMTAS është një raketë tokë-tokë anti-tanke me rreze të mesme veprimi që përdoret kundër mjeteve të blinduara në largësi deri në 4km. Me anë të kokës kërkuese infra të kuqe dhe veçorive si kyçje në objektiv para/pas lancimit, lanco-harro/lanco-përditëso, raketa është mjaftë efikase kundër mjeteve të blinduara. Raketa OMTAS anti-tank e prodhimit vendor këtë vit do të hyjë në inventarin e njësive tokësore.