Qytetarët mbushën sheshet në 81 rrethet e vendit në rojën e fundit të demokracisë

Qytetarët në mbarë vendin edhe në ditën e fundit të rojës së demokracisë që bëhej për të treguar reagimin kundër tentativës së dështuar të grusht shtetit në 15 korrik nga ana e Organizatës Terroriste Guleniste Struktura Paralele në Shtet (FETO/PDY) i mbushën sheshet e qyteteve ku jetojnë.

Mijëra njerëz të mbledhur herët në Sheshin Taksim të Stambollit shoqëruan marshet dhe këngët që kumbonin në shesh.

Qytetarët, që krahas flamujve turq valëvitën edhe flamuj të Azerbajxhanit dhe Palestinës, mbanin në duar edhe pankarta ku shkruhej “Jemi në gjurmët e presidentit”, “Luftëtarë heronj”, “Qëndro i papërkulur” dhe “Recep Tayyip Erdoğan”.


Fjalët Kyçe: