Manastiri i Virgjëreshës (Sumela) në Turqi

Manastiri ngrihet në mënyrë madhështore mbi kreshtën shkëmbore të thepisur të Malit të Zi (Karadag) në zonën gjeografike të Detit të Zi Lindor. Objekti ka një të kaluar 1.700-vjeçare dhe është një prej manastireve historike më të vjetër dhe më të rëndësishëm në botë. Sipas gojëdhënave, Manastiri i Virgjëreshës është themeluar në periudhën bizantine nga dy priftërinj të ardhur nga Athina në shekullin e 3-të.