Helikopteri kombëtar turk, “ATAK”, pjesë aktive e luftës antiterror

Helikopteri sulmues kombëtar, “ATAK”, që ka rritur ndjeshëm fuqinë e Forcave të Armatosura të Turqisë falë aftësive të larta manovruese, gjeneratës së re të sistemit të përcaktimit të objektivit, si dhe teknologjisë efektive dhe autentike të armatimeve; është prej gati një viti pjesë aktive e operacioneve antiterror të ushtrisë turke në zonat lindore dhe juglindore të vendit.​