Epopeja e 15 Korrikut

Më 15 korrik shënohet përvjetori i dytë i tentativës së dështuar për grusht shteti, ndërmarrë në vitin 2016 nga organizata terroriste gyleniste/struktura paralele në shtet (FETO/PDY). Kjo datë për Turqinë evokohet si Dita e Fitores dhe Evokimit të Dëshmorëve të Demokracisë.