Efesi me amfiteatrin antik më të madh në botë

08_EPHESUS_VOT_LOGOLUA e dini se në qytetin antik Efes në afërsi të Izmirit ndodhet afiteatri antik më i madhi në botë? Efesi ka qenë qyteti i dytë më i madh në Perandorinë Romaka që numëronte më shumë se 250.000 banorë në shekullin e 1-rë para erës sonë. Efesi ka qenë një qytet portual dhe është ndërtuar i tëri me mermer. 

Edhe pse sot nuk është i banuar, Efesi është ende i gjallë dhe plotë jetë nga turistët e shumtë që e vizitojnë, por paramendoni të keni jetuar në këtë vend para 2.000 vjetësh. 

Nëse ju pëlqen të lexoni libra atëherë këtu do të shihni godinën e biblotekës të tretë më të madhe në botë. 

Zbuloni këto dhe më shumë të tjera në qytetet tjera antike në Turqi.


Fjalët Kyçe: Efes , qyteti antik , Izmir , Turqi