Dita e pikëllimit dhe gëzimit

Festa e Nevruzit, që në vendet turke pranohet si “fillimi i vitit të ri”, “lajmëtari i beharit” dhe “festa e natyrës” dhe me një të kaluar të njohur më të vjetër se 18 shekuj, bashkë me traditat e trashëguara vazhdon të kremtohet ende me një entuziazëm të madh në Anadoll.